Skip to content

Mikä on Mobiilimittari?

Mobiilimittari on ilmainen palvelu, jolla käyttäjä voi mitata oman verkkoyhteytensä laadun. Palvelun avulla käyttäjän on helppoa selvittää esimerkiksi vastaako tilattu liittymä odotuksia, millaista palvelunlaatua muut käyttäjät ovat samalla alueella saaneet ja toimiiko jonkin toisen operaattorin verkko selvästi paremmin. Mittauspalvelu on suunnattu pääasiassa matkaviestinlaitteille.

Mittaamiseen käytetään Mobiilimittarin päätelaitesovellusta, jonka käyttäjä voi ladata omaan laitteeseensa (Android- ja iOS-pohjaiset laitteet). Sovelluksen käyttäminen on suoraviivaista ja käyttäjä näkee mittauksen päätulokset heti mittauksen jälkeen. Tämän lisäksi päätelaitesovelluksella on mahdollista tarkastella tarkempia tietoja edellisestä mittauksesta. Tuloksia voi katsoa myös kartalta sekä päätelaitesovelluksessa että websivulla.

Mobiilimittaripalvelua voi käyttää suoraan sovelluksen latauksen jälkeen. Palveluun voi myös rekisteröityä ja rekisteröitynyt käyttäjä saa käyttöönsä seuraavia vain rekisteröityneille käyttäjille suunnattuja ominaisuuksia:

  • Pelkästään omien tulosten visualisointi kartalla
  • Tilastotietoja omista mittauksista
  • Uusia toiminnallisia piirteitä käyttäjätasojen[linkki käyttäjätasotietoihin] nousun myötä

Mobiilimittarin historia ulottuu aina vuoteen 2002 saakka, jolloin Moset-työkalun kehitystyö aloitettiin VTT:llä. Moset on järjestelmä, johon Mobiilimittari perustuu. Moset on ammattimaiseen mittaamiseen suunniteltu työkalu, kun taas Mobiilimittari on Mosetin suoraviivaistettu ilmaisversio, joka on suunnattu tavallisille käyttäjille. Mobiilimittaripalvelu avattiin vuonna 2010, jolloin se oli ensimmäisiä matkapuhelimessa ajettavaan erilliseen sovellukseen perustuvia julkisia palveluita maailmassa. Tämän jälkeen vastaavanlaisia palveluita on syntynyt useita, mikä kertoo selvästä tarpeesta tämän tapaiseen mittaamiseen. Alun perin palvelu toimi vain Symbian-pohjaisilla matkapuhelimilla, mutta jo vuoden 2010 lopussa palvelu laajennettiin myös Applen iOS-laitteille. Vuonna 2015 palvelu koki täydellisen muodonmuutoksen, jolloin mukaan tuotiin myös uusia teknisiä piirteitä sekä mittauksessa että tulosten visualisoinnissa. Samana vuonna mukaan tuettujen laitteiden valikoimaan saatiin vihdoin Android-pohjaiset laitteet.

Ota yhteyttä ja kysy lisää Moset- ja Mobiilimittari-järjestelmistä!

VTT:n Konvergoituvien verkkojen laboratorio, CNL

info@mobiilimittari.fi

Mobiilimittari Facebookissa